Inget köp utan produktbilder

Kamera Produktbilder
Foto: Pixabay.com

Som kund är det idag viktigt att kunna jämföra produkter utan att behöva åka till en butik och fysiskt klämma och känna. Många av mina inköpsbeslut baseras på användarrecensioner, produktbilder, funktion och pris. Problemet är att många återförsäljare, och leverantörer, fortfarande använder få och undermåliga produktbilder och sällan något videomaterial.

Om jag som exempel vill inhandla ett par nya hörlurar så beger jag mig till forum för ljud- och hemelektronik, därefter till YouTube där jag vill höra köparens åsikter och även en soundcheck om det finns möjlighet. Till sist besöker jag troligtvis en prisjämförelsesajt och återförsäljarnas webbplatser, dom stora teknikvaruhusen, innan jag beslutar mig för ett köp, antingen via hemleverans eller i fysisk butik.

Jag skulle önska att fler tillverkare, och återförsäljare, skapar egna videoklipp där dom går igenom produkten, vilka funktioner den har och hur den faktiskt fungerar. Om det idag finns videoklipp är dom ofta korta och producerade i syfte för traditionell marknadsföring, TV-reklam. Om återförsäljaren länkat till videoklippet från sin produktsida är den troligtvis långt ned och undangömd.

Vi pratar ofta om att en bild säger mer än tusen ord, men när produkten fotograferats på håll och från en konstig vinkel, och det enbart finns en produktbild, då säger bilden mycket lite om produkten. För produkter där man ännu inte har en videorecension bör man ha flera, bra, produktbilder. Om tillverkaren inte har bra bilder, då ligger det i återförsäljarens intresse att ge en så rättvis bild av produkten som möjligt.

Kundrecensioner på YouTube är givetvis inget negativt, om dom genomförs på ett bra sätt med kamerastativ, men bör vara ett komplement till produktbilder och produktvideo från tillverkare och återförsäljare. Jag väljer hellre en återförsäljare med bra produktbilder och recensioner än någon annan. Framför allt om jag tidigare haft en bra köpupplevelse och om prisnivån inte skiljer sig markant.

Dela

Lämna en kommentar