När inköpslistan guidar mig

iPhone smartphone
Foto: Pixabay.com

När jag besöker en butik vill jag gärna i förväg veta var varorna jag skall handla finns placerade. Både Jula och Clas Ohlson vet jag har en funktion där man på webbplatsen kan välja butik och söka efter en specifik produkt och då får upp lagerstatus, hyllplats och i vilket område varan är placerad.

Detta är något jag gärna skulle vilja se implementeras i fler butiker, inte minst i den lokala matvarubutiken. Givetvis kanske det får en negativ inverkan på eventuell merförsäljning som tillkommer när man irrar runt i gångarna, men antalet förvirrade kunder skulle minska drastiskt.

Som jag förstår det har ICA redan implementerat någon form av sorterbar inköpslista i sin app för iPhone och Android. Man har dessutom lagt in både självscanning, erbjudanden och bonus i appen. Om appen fungerar har jag ingen personlig erfarenhet av, men av recensionerna att döma finns det problem.

Min vision är att man utan någon specifik ordning kan välja vilka varor man önskar köpa, alltså en traditionell inköpslista. När man sedan kommer till butiken och öppnar applikationen frågar den automatiskt om man vill handla i butiken och använda inköpslistan. Listan sorteras automatiskt efter affären man besöker och skall gärna guida mig mellan dom olika gångarna till produkterna genom en översiktskarta över butiken. Det bör finnas något sätt att positionera kunderna som befinner sig i butikerna.

Om affärerna tar till sig det förslaget, eller om någon entreprenör läser mitt inlägg är dom välkomna att utveckla det.

Dela

Lämna en kommentar