Hur du knyter skorna på tre sekunder

Som barn lärde jag mig att knyta skorna. Det tog ett tag, det var mycket träning men till slut lyckades jag att knyta mina skor. Några år senare, på grund av lathet, slutade jag att knyta dom. Antingen lämnades knuten orörd och jag tvingade ned fötterna med hjälp av ett skohorn, eller så stoppade jag in snörena ändarna inuti skon.

När jag för ett par år sedan köpte skor med snörlås blev jag frälst, och idag använder jag i huvudsak skor med snörlås. Antingen tillsammans med elastiska skosnören, eller genom att modifiera en vanlig gymnastiksko. På min arbetsplats använder jag skor med kardborreband, inte enbart på grund av lathet, utan också för att det är den bästa varianten av skyddsko jag har att välja på.

Många tänker nog att det inte går att förbättra den metod dom flesta idag använder för att knyta skorna. Men det är fel. Bara för att majoriteten använder ett standardiserat arbetssätt betyder inte det att den metoden nödvändigtvis är den bästa. Den kan ha varit det, den kanske är det just nu men standarden bör och kommer att förändras. Standarden kommer alltid att vara den lägsta kvalitetsnivån, och om vi hittar ett bättre sätt, både sett ur kvalitets- och tidsperspektiv så bör vi överväga att implementera det som ny standard.

För ett par månader sedan läste jag att det finns bättre sätt att knyta skorna än det traditionella sätt som dom flesta använder sig av. En teknik som är enkel, och när man väl fått in tekniken så går den betydligt fortare än det vanligaste sättet. Följande två videoklipp är två olika variationer var samma teknik.

Dela

Lämna en kommentar